Powered By Blogger

4 Mayıs 2014 Pazar

PELERİNLİ SÜVARİ'YE GERÇEKTEN NE OLDU?


Şu an sizlerle daha önce sözünü ettiğimiz çizgi roman incelemelerinden ilkini yapmak için beraberiz. İlk incelememiz için ise 'Pelerinli Süvari'ye Ne Oldu'yu seçtik. Malum sonuçta Batman çok popüler bir karakter ve de hikayemiz yeni çıkmış güncel bir cilt.Hikayenin konusu zaten tanıtım yazısından anlaşılacağı üzere Batman'in nasıl öldüğü ve bunu kendisinin çözmesi gerektiği ile ilgili. Fakat ne yazık ki hikaye ne kadar başarılı olursa olsun yine de bende tanıtım yazısının bıraktığı etkiyi bırakamadı. 


- Ben öldüm mü?
+ Henüz değil.
- Öyleyse bana neler olup bittiğini anlat.
+ Sen dünyanın en büyük dedektifisin, Bruce. Neden kendin çözmüyorsun?

Ne yazık ki hikaye bu kadar etkileyici değil. Tamam Batman ölmüş ve bunun nasıl olduğunu anlamaya çalışıyor orası doğru. Bunun için de cenaze sırasında Batman ile anısı olan dost düşman herkesin ölümüne dair anlattığı hikayeyi dinliyor. Çoğu karakterin hikayesi bir iki cümleyle özet olarak verilmiş olsa da Catwoman'ın hikayesi giriş niteliğinde okuyucuyu ısıtmak için nispeten uzun tutulup daha sonra ısınmış okuyucuya Alfred'in hikayesi ile büyük vurgun yapmak planlanmış.
Alfred'in hikayesine ayrı bir parantezde değinmek istiyorum. Gerçekten çok etkileyici ve müthiş bir hikaye. Doğru olmadığını biliyorsun ama kendini ya gerçekten doğru olsaydı demeden de yapamıyorsun. Çünkü fark ediyorsun ki eğer doğru olsa Batman ile bildiğin her şeyin tamamen bir yalan ve dolandırıcılık olduğunu anlayıp kendini süper kahramanlar hakkında büyük bir boşlukta bulacaksın. Alfred'in hikayesinde doruk noktasına oluşan çizgi romanımız ondan sonra maalesef o havayı bir daha yakalayamıyor. Hikayenin sonu ise tamamıyla olmasa bile yer yer muammalar bırakan bir eser olmuş.
Kitabı elinize aldığınızda okuyacağınız tek hikaye de bu değil. Çizgi romanın sonuna üç tane de kısa hikaye eklenmiş. 'Siyah Beyaz Bir Dünya', 'Kur Dansı', 'İlk Günahlar Ne Zaman Bir Kapı'. İlk kısa hikaye yine Batman'in yıllardır bildiğimiz hikayeye farklı bir yaklaşımda bulunurken, diğer iki kısa hikayemiz ise Batman'in yan karakterlerine odaklanmış. Kötü adamların ve onlarla iletişime geçen insanlar hakkında yazılan hikayeleri gayet de başarılı ve merak uyandırıcı buldum. Zaten yan karakterlerin hikayesi her zaman ilgimi çekmiştir. 

Size tavsiyem eğer merakınız varsa Batman de seviyorsanız gidip hikayeyi almanız yönünde. Maddi açıdan pahalı değil, en azından orijinalini almaktan daha ucuz. Bu açıdan yayın evini tebrik etmek gerekiyor. Emin olabilirsiniz ki boşa harcanmamış ve güzel vakit geçirerek okuyacağınız bir hikaye.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder