Powered By Blogger

15 Şubat 2015 Pazar

SPIDERMAN MCU'YA KATILMASININ İYİ BİR ŞEY OLDUĞUNU GÖSTEREN 8 SEBEP!!

Evet hepimiz biliyoruz ki Sony ve Disney sonunda anlaşmaya vardı ve Spiderman da artık MCU (Marvel Cinematic Universe) bünyesine dahil oldu. Biz de dedik ki Spiderman'ın MCU'ya dahil olmasının şerefine bu durumun faydalarını sizlere sunalım. Fotoğraftan sonra faydalara başlıyoruz...



1. Captain America: Civil War Özüne Daha Yakın Çekilebilecek:

Marvel'ın Civil War hikayesini aşağı yukarı hepiniz bilirsiniz. Hükümet süperkahraman kayıt yasası çıkartır, Iron Man önderliğindeki bir grup kahraman yasayı desteklerken, Captain America önderliğindeki bir grup kahraman ise yasaya karşı çıkar ve bu yüzden birbirlerini ölesiye döverler. Peki Spiderman? Başlarda Tony Stark'ın yanında olup sonra hata yaptığını düşünerek Captain America'nın yanında savaşmaya geçer. Disney ile Sony anlaşma yapmadan önce Captain America: Civil War filminde Spiderman rolünü Black Panther üstelencekti fakat Spiderman kadroya geri geldiğine göre hem bu film için hem de sonrası için hikayelerin özüne daha sadık kalabilecekler.



2. Spiderman Hak Ettiği Değere Kavuşacak:

2000'lerin başında Sam Raimi önderliğinde başlayan üçleme son filmde herşeyi mahvedene kadar gayet güzel giden bir seriydi. Sonra peşine reboot geldi ve sonrasında seriyi devralan soyadı çok manidar  Marc Webb! 'Superhero Franchesi'nda olduğunu unutmuşçasına aşk filmine yöneldi. Yanlış anlaşılma olmasın Andrew Garfield ve Emma Stone gayet güzel bir kimya ile bu sundular. Neyse sonuç olarak Sony elindeki kahramanı kullanmayı beceremedi ve sevgili komşumuz Örümcek Adam hak ettiği değere ulaşamadı. 2008'den beri en ince ayrıntısına kadar bir evren yaratma olan Kevin Feige ve arkadaşları elinde ise Spiderman'ın hak ettiğini fazlasıyla alacağından ise şüphemiz yok. Sonuçta ortada Guardians of the Galaxy ispatı var.



3. Marvel'a Gençlik Aşısı Gelmiş Olacak: 

Marvel'ın şu an yaratmış olduğu evrendeki tüm kahramanları yetişkin kategorisindeki karakterler. Captain America, Iron Mani Thor, Hulk, Hawkeye, Black Widow, hepsi de yetişkin kategorisinde bulunan karakterler. Spiderman ise liseden yeni üniversiteye geçmiş 20'li yaşlar civarında bir karakter. Bu da aslında Sony ile yapılan anlaşmanın uzunluğuna bağlı olarak Marvel'a uzun yıllar kullanabileceği bir karakter veriyor.



4. Televizyonda da Kullanılabilme: 

Şu an hali hazırda iki tane Marvel dizisi, Agents of S.H.I.E.L.D. ve Agent Carter aktif olarak yayında. Bunları da Daredevil, A.K.A. Jessica Jones, Luke Cage ve Iron Fist dizileri ve sonrasında da The Defenders ile devam ettirecekler. Şimdi ellerine almış oldukları Spiderman sayesinde; Agent Carter'ın olursa!! ileriki sezonlarında Richard & May Parker Agents of S.H.I.E.L.D. görmemizi muhtemel kıldılar. Bunun yanında Agents of S.H.I.E.L.D. içerisinde mesela bir Shocker ya da Mysterio görebiliriz ki bu da şov açısından büyük bir kazanç olur. Tabii bunun tersi de geçerli Daredevil içerisinde bulunan Wilson Fisk nam-ı diğer Kingpin'i de Spiderman'da görebililiriz. Yani özetle her açından genişletilmiş evren de genişleyebilir.


5. Yan Karakterler:

Marvel Sony ile anlaşma yaparak Spiderman'ı aldı demek aslında yan karakterleri de aldı demek. Mesela Norman Osborn!! Civil War esnasında ve devamında gerçekleşen Secret Invasion hikayesinin sonunda Norman Osborn tüm kanallar canlı yayındayken savaşı bitiren tetiği çekti ve bu sayede S.H.I.E.L.D. yerinde kurulan H.A.M.M.E.R.'ın başında geçti. Şimdi biliyoruz ki Captain America: The Winter Soldier'da S.H.I.E.L.D. zaten yıkıldı. Muhtemelen bugüne kadar Marvel'ın aklında çizgi romanlarda Dark Reign olarak geçen hikayeyi anlatmak gibi bir niyet yoktu fakat bundan sonra bununla da karşılaşırsak şaşırmayın. At FAV'a bekle diyorum.


6. Espri Yapacak Gerçek Kişi:

Spiderman'ın çenesinin ne kadar düşük olduğunu bilmeyen kimsenin olmadığını düşünerek bu maddeye devam edeceğim. Marvel filmlerinin tamamında espriler zaten çok büyük bir yer kaplıyordu aslında. Tony Stark'ın genel tavırları, Guardians of The Galaxy'nin tamamı, Black Widow'un 'I don't see how this is a party?' demesi, Thor'un çekicini mont askısına asması..... diye uzar gider liste. Peki Marvel evrenin Deadpool'u dışarı atarsak (Avengers üyesi olmadığı ve anti-kahraman olduğu için) Spiderman'dan daha düşük çeneli kimse yok. Bu da Marvel'a zaten yaptıkları espri anlayışları için daha büyük bir kapı açacak.


7. Dünya Nüfusunun Çoğunluğunu Mutlu Etme:

Şöyle bir gerçek var: Marvel ne yapsa izliyoruz. The Amazing Spiderman 2'nin kamera açıları dahil aynısını Marvel çekse daha çok gişe yapacağı da bana sorarsanız garanti olurdu. Yani insanlar zaten Marvel filmlerine gidiyordu (bkz. Guardians of the Galaxy). Şimdi üstüne bir de 'abi Spiderman da olacak bu filmde' deyip de gidecekler. Yani neresinden bakarsanız bakın bu da stüdyo için daha çok para bizim içinse daha geniş bir evren demek oluyor.

8. Bunun için Umut:





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder