Powered By Blogger

1 Mayıs 2014 Perşembe

EN İYİ 10 SÜPER KAHRAMAN FİLMİ


Süper kahramanların son yıllardaki popülaritesi tartışılmaz bir gerçek. Bu popülaritenin sebebi de yüksek bütçeli sinema filmleri. E ortada bu kadar popüler bir sektör ve bu kadar çok film varken en iyi süper kahraman filmi hangi filmdir sorusu da kaçınılmaz oluyor. Biz de sizin için en iyi olduğunu düşündüğümüz 10 süper kahraman filmini sıraladık. Yargısı size kalmış.
10. THE WOLVERINE


En sevdiğimiz mutantımızın ikinci solo filmi ise ilk filmin kötü performansına rağmen izleyicilerden ve eleştirmenlerden olumlu yorumlar almış The Wolverine. Hugh Jackman'ın zaten günlük hayattaki bir aktivitesi haline gelen 'Wolverine rolü' artık onun için çocuk oyuncağı olduğunda zaten başarılı bir performansa sahip bir film. Aynı zamanda yan karakterleri hikayeye katma başarısı, izleyiciyi sıkmaması ve Wolverine'yi bize gerçeğe en yakın şekilde sunmasıyla listede bulunduğu yeri hak eden bir yapım.

9. BATMAN BEGINS


Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Nolan'ın The Dark Knight üçlemesi çoktan efsane olmuş bir seri. Peki bu seri nasıl başladı? Batman Begins ile. Çocuk yaşta ailesinin gözleri önünde öldürülmesinden sonra psikolojik olarak mahvolan Bruce Wayne'nin nasıl Batman olduğunun yeniden anlatıldığı bu yapımda, nasıl oldu da bu kadar iyi dövüşebiliyor, o aletleri ona kim yaptı, o kadar hayvan varken neden yarasa gibi bir çok soruyu çok güzel bir şekilde cevaplıyor.

8. CAPTAIN AMERICA: THE WINTER SOLDIER


Marvel'ın başarıyla sürdürdüğü sinematik evreninin şu ana kadar çekilmiş en yeni filmi olan Cap 2 listemizde sekizinci sırada. Zaten daha önce Captain America: The First Avenger ve Avengers ile bize tanıtılan Captain America'nın bunalımdan çıkmış, günümüze adapte olmaya başlamış ve liderlik vasıflarının tepe noktasına çıktığı filmde Marvel'ın önümüzdeki filmlerde evrenin nasıl ve neden değişeceğine dair sebepleri sunması ve değişime başlaması filmi özel kılan diğer etkenler. Film ile ilgili eleştiri yazımıza buradan ulaşabilirsiniz (http://supergucum.blogspot.com.tr/2014/04/captain-america-winter-soldier-film.html).

7. WATCHMEN


Listemizde alışılmışın dışında bir film de var. Alışılmış derken yıllar içinde oluşmuş bir sürü çizgi romandan meydana gelen bir film değil de tek bir çizgi romandan uyarlanmış bir senaryo var. Zack Snyder'in başarılı bir şekilde beyaz perdeye uyarladığı çizgi roman alternatif bir evrende Rusya ve Amerika arasında geçen bir savaşta kahramanlarımızın başından geçenler anlatılıyor. Filmin sonunu da çizgi romandakinden daha çok beğendiğimi söylemeden geçemeyeceğim.

6. SPIDERMAN 2


Sam Raimi'nin bize sevgili duvar sürüngeninin ikinci macerasını anlattığı film şüphesiz ki serinin en iyi filmi. Peter Parker'ın normal hayatı ve Spiderman olarak yaşadığı hayatı arasındaki ikilemini çok iyi bir şekilde anlatan film Alfred Molina'nın çizdiği mükkemmel Doctor Octopus performansıyla da göz kamaştıran bir yapım.

5. X-MEN: FIRST CLASS


İlk üç X-Men filminden sonra orijin hikayesi olarak çekilen bu filmde Profesör X ve Magneto'nun gençlikleriyle tanışıyor ve arkadaşlıklarını görüyoruz. Daha önceden arkadaş olup sonra fikir ayrılıklarından dolayı düşman olan Prof X ve Magneto'nun nasıl bu hale geldiklerini seyirciyi sıkmadan ve başarılı bir şekilde sunan film kesinlikle bu listede olmayı hak eden bir yapım.

4. THE AMAZING SPIDERMAN 2


Yeniden başlanan serinin ikinci filmi olan The Amazing Spiderman 2 Marc Webb'in ellerinde Spiderman'ın doruk noktasına ulaştığı an olduğuna şüphe yok. Andrew Garfield'ın bildiğimiz Peter ve Spiderman kalıbına kusursuzca oturması, senaryonun akıcı bir şekilde ve heyecanı düşürmeden devam etmesi filmin neden bu listede olduğuna dair sebeplerden sadece birkaçı. Film ile ilgili eleştiri yazımıza bu linkten ulaşabilirisiniz (http://supergucum.blogspot.com.tr/2014/04/the-amazing-spiderman-2-film-elestirisi.html).

3. THE AVENGERS


Marvel'ın 2008'de başlayıp 2012'de bize The Avengers'ı sunarak tamamladığı Phase 1'in kapanış filminde bize Dünya'nın En Kudretli Kahramanları sunuluyor. Captain America, Iron Man, Thor, Hulk, Hawkeye, Black Widow'dan oluşan ekibimiz Asgard'lı Loki ve uzaylı ordusu arasındaki büyük Newt York Savaşı, ekibimizin nasıl anlaşabildikleri Nick Fury gibi çeşitli konular çok başarılı ve eğlenceli bir şekilde sunulmuş.

2. IRON MAN


Marvel'ın 2008 senesinde Iron Man ile başladığı sinematik evreni belki de bu film bu kadar iyi olmasaydı bugünlere gelemeyecekti. O yüzden bu film kalitesinin yanı sıra içerdiği anlam niteliği ile bile bu listede çok rahat bir şekilde şu anki sıralamasını alabilirdi. Tabii ki bu filmi bu kadar kusursuz yapan pastanın aslan payı ise Robert Downey Jr.'a ait.

1. THE DARK KNIGHT


Joker. Bütün filmi size bu şekilde bile özetleyebiliriz. Ama Joker bu filmin listemizde bir numara olma sebebi sadece Joker değil. Nolan'ın senaryoda yaptıkları, bakış açıları bize tam anlamıyla bir şölen sunuyor. Bu filme ilgili fazla bir şey demeyeceğim, oturup izleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder