Powered By Blogger

14 Nisan 2014 Pazartesi

NEDEN ARROW İZLİYORUZ??


Açık açık söylemek istiyorum, o kadar da büyük bir DC fanı değilim. Hatta ve hatta Green Arrow karakterinin ismini ilk olarak Smallville izlerken duymuştum. Smallville bittikten sonra 2012 yılında Green Arrow'un kendine ait dizisi olacağını duyduğumda da neden izlemeyeyim dedim kendime ve dizinin ilk bölümüyle beraber izlemeye başladım.



Dizinin ilk sezonunun başarısını kısaca anlatmak gerekirse, her ne kadar artık sadık olmasalar  da koymuş oldukları süper güç yok kuralı. Süper güçlü kimsenin olmaması, izlediğimiz karakterlerin tamamen eğitilerek yapabildiklerini yapabiliyor olmaları bizim de bunları yapabileceğimize inandırmıştı. Bu yüzden de çizgi roman seven sevmeyen, süper kahramanlara ilgi duyan duymayan herkesin bir şekilde ilgisini çekmişti.


Dizinin ilk sezonunda başarıyı yakalamasının bir diğer noktasıysa yan karakterleri çok güzel şekilde kullanıyor olması. DC evreninden tanıdığımız Deadshot, Deathstroke, Red Arrow, Count Vertigo, Huntress gibi karakterlerin dizide kullanılış şekilleri gayet başarılıydı. Aynı başarıyı ikinci sezonda da devam ettirere Black Canary, Solomon Grundy, Bronze Tiger gibi karakterleri de orijinlerine sağdık kalarak diziye kısmen de olsa süper güç yok kavramı çerçevesinde katmayı başardılar. Aynı zamanda Ra's al Ghul, League of Assasins, Harley Quinn gibi Batman karakterlerini de diziye katarak biz süper kahraman severleri kalbimizin ayrı bir noktasından da vurmayı başardılar. Üstüne yetmezmiş gibi Suicide Squad'ı da bizlere göstererek de zevkimizi ve ilerleyen bölümlerde daha kimleri göreceğimize dair olan merakımız da arttırmayı başardılar.


Ada sahneleri. Dizimizin olmazsa olması. Hepimiz şüphesiz ki Oliver'ın bu günlere nasıl geldiğini merak ediyoruz. 5 sene boyunca adada neler yaşadığını kimlerle karşılaştığını öğrenmek istiyoruz, öğreniyoruz da. Ama asıl güzel olan öğrendikçe karşımıza yeni çıkan şeylerle daha fazlasını öğrenmek istiyor oluşumuz. İlk önce Yao Fei vardı, zannediyorduk ki Oliver'a 5 sene boyunca her şeyi o öğretiyor. Sonra noldu, sevgili Yao Fei'miz öldü. Biz de dedik ki o zaman Oliver Slade ve Yao Fei'nin kızı Shado'dan öğrenicek herşeyi. Peki onlara noldu? Shado öldü, Slade de Deathstorke olarak (çizgi roman severler en başından beri bunu biliyordu.) Oliver'ı ve sevdiği herkesi öldürmek istiyor. Şimdi neyi merak ediyoruz? Sara ve Oliver, Slade'e karşı nasıl savaşıp da adadan kurtulabilecek ya da en azından Slade'i nasıl yenebilecek? İlerleyen zamanlarda da bunları göreceğimize dair şüphe yok.


Eh bütün buları merak ederken, günümüzde Oliver'ın Slade'den nasıl kurtulacağını öğrenmeyi isterken ve yapımcılar da bütün bunları tempo dolu, aksiyon ve macera ile karmanlayıp bize sunarken de Arrow gibi bir diziyi merakla izlememek olmaz. Ne diyelim, hepimize sabır dolu beklemeler ve heyecan dozu yüksek bölümler dilemekten başka yapabileceğimiz bir şey yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder