Powered By Blogger

13 Mayıs 2014 Salı

ARROW S02E22


Sezon finaline artık sadece bir bölüm kaldı. Bu bölümün de tüm amacı tamamen sezon finaline yol hazırlamak olduğu gayet açıktı. Slade 'Mirakuru' ile güçlendirilmiş adamlardan oluşan ordusuyla şehre terör estirmeye başlıyor ve şehri tamamen alevler içinde bırakıyor.
Geçen sezonun finalinde de Merly'nin deprem cihazı ile şehri yerle bir etmeye çalışmasına benzeyen bu sahnelerde de yapımcıların aynı şeyi yeniden yaptıkları gayet açık bir şekilde ortada. Açıkçası bu durum beni biraz rahatsız etti. Her sezon finalinde aynı şeyi görmek istemiyorum. Gerçi Oliver bununla ilgili olarak Felicity ile konuşurken kendime bir daha 'Undertaking' gibi bir şeyin olmayacağına dair yemin etmiştim demesi bu kızgınlığımı biraz olsun hafifletti o ayrı.


Peki bu bölümde neler oldu? Merlyn Thea'yı kurtarmak için geri döndü, Sara ziyarete gittiği dostundan geri geldi, 'Mirakuru' tedavisi bulundu, Blood öldü. Peki bunlar neden ve nasıl oldu?


Sara'nın dönüşü ile ilgili bir bilgi bu bölümde bize verilmedi, sanıyorum ki sezon finalinde bunu öğreneceğiz. Sara ile ilgili olarak ise Laurel Sara'nın gizli kimliği olan 'Canary'i öğrendi. Bununla beraber de kendini kötü ve şeytani olarak gören Sara ile yaptığı konuşma ile de Sara'nın kendini daha iyi biri olduğuna inanmasını sağlamaya başlıyor. Yangından kurtardığı kız ile ilgili olarak da polis karakolundaki iki memur'un konuşmalarına şahit olması ve polislerin hakkında kahraman demesi Sara'nın iyiden iyiye kendine olan inancının geri gelmesini sağlıyor. Devamını da sezon finalinde göreceğimize şüphe yok açıkçası.


Merlyn ile ilgili bu bölümde söylenecek fazla bir şey yok. Kızı Thea'yı kurtarmaya geliyor ve beklendik bir şekilde Thea onu babası olarak kabul etmiyor. Thea'yı 'Mirakuru' ile güçlendirilmiş iki kişiden kurtardıktan sonra bölüm sonunda Thea'nın elindeki silahı Merly'e doğrultup ateş ettiği görüyoruz fakat kimi vurduğunu bilmiyoruz. Muhtemelen Thea Merlyn'i vurmadı. Sonuçta sırf Merlyn'i ikinci kez öldürmek için bize göstermediler. Tahminim Merlyn'in ölmediği ve şehrin kurtarılması için Oliver'a yardım edeceği. Sonuçta Merlyn yeniden kurabilmek için karısının öldüpü Glades'i baştan kurmak için yıkmak istiyordu. Tüm şehrin kül olmasını isteyeceğini zannetmiyorum.


'Mirakuru' tedavisi ise bambaşka bir muamma. Slade Oliver'ın 'S.T.A.R Labs' ile yaptığı telefon görüşmesini dinleyerek tedaviye Oliver'dan önce ulaşıyor ve ekibimizin son umudunu da ellerinden alıyor. Tabii 'S.T.A.R. Labs'ın da tedaviyi stoklarında yedeklememiş olmaları ayrı bir durum ama dizilerde böyle şeyler olur. Burada da Sebastian Blood'un rolü ortaya çıkıyor. Blood, Slade'in amacının şehri yeniden kurmak için yıktığı yalanını söyleyerek onu kandırmış olduğunu anlamasıyla 'Mirakuru' tedavisini Slade'den çalarak Oliver'a teslim ediyor ve bu ihaneti yüzünden de Rochev onu öldürüyor. Bu şekilde de diziye bu sezon katılan Sebastian Blood'un görevi de tamamlanmış oluyor.


Diziye bu sezon katılan bir diğer karakter olan Amanda Waller ve emrindeki A.R.G.U.S. Starling Şehri'nde de böyle bir durum varken onların da müdahale etmemesi çok saçma olurdu. Müdahale şekilleri de Waller ve A.R.G.U.S.'a yalışır bir şekilde şehri bombalayarak yok etmek. Sebebi ise Slade'in 'Mirakuru' askerlerinin Starling dışına çıkmalarını engellemek. Waller'ın bunu yapmasına engel olamasa bile Oliver elinde 'Mirakuru' tedavisi olduğunu söyleyerek Waller'dan fazladan zaman almayı başarıyor. O zaman da sezon finalimizin geçeceği zaman dilimi olacak. Oliver ise ilk seferde yapamadığı şeyi Waller ile konuştuktan sonra yapıyor ve 'Mirakuru' tedavisini Roy'un üzerinde deniyor. Nasıl sonuç vereceğini sezon finalinde göreceğiz ama işe yarayacağına dair şüphesi olan birinin olduğunu sanmıyorum.


Ada sahneleri ile ilgili olarak ise son birkaç bölümde olduğu gibi yine pek fazla bir şey yoktu. Olanlar bize ne gösterdi? Oliver-Anatoly ilişkisi, Oliver'ın Slade'i tedavi etmek için tek başına savaşmaya gittiğini ve Oliver'ın nasıl Rusça öğreneceğini. Umuyorum ki sezon finalinde daha çok ada sahnesi olacak ve biz de tüm eksik noktaları tamamlayacağız.


Peki sezon finalinden ne bekliyoruz? Oliver, Slade'İn 'Mirakur' askerlerini uçlarına taktığı tedavi oklarıyla tek tek avlayacak ve en sonunda da Slade ile yüzleşmeye gidecek. Bunu yaparken Sara, Roy, Diggle, Merlyn'den yardım alacak. Slade ile ilgili olarak ise tedaviyi Slade'de uygulamayı başarabileceklerini sanmıyorum sonuçta Deathstroke DC evreninde süper güçleri olan bir süper kötü. O konuda ne olacağını izleyip göreceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder