Powered By Blogger

29 Nisan 2014 Salı

ARROW S02E20


Elimizden geldiğince sizlere süper kahraman dizilerimizin bölüm incelemelerini sunmaya devam ediyoruz ve edeceğiz de. Arrow'un 20. bölümü için oluşan gecikme için özür diliyoruz ve bir daha benzer bir şey olmaması için elimizden geleni yapacağımızı size söylüyoruz. Yazımızın devamını okumadan önce biliniz ki yazdıklarımız bölüm ile ilgili spoiler içerdiği için sizi uyarıyoruz.

Hala buradaysanız eğer bölümü izlediğinizi düşünüp devam ediyoruz. Bu seferki bölümümüz tamamen Mirakuru ve Roy hakkındaydı, tabii ki sonu hariç! Bildiğimiz gibi Oliver geçen bölümün sonunda Roy'u Slade'in elinden kurtarıp karargahlarına götürmüştü. Bu bölümümüz de tam olarak kaldığı yerden devam ediyor.

Bölümün konusu Roy'un iyice Mirakuru'nun etkisine girdikten sonra kafayı sıyırmasıyla alakalı, hatta o kadar sıyırmış ki neredeyse Thea'ya bile zarar verebilecek kadar kendini kaybetmiş. Ekibimiz Oliver ve Sara yani Arrow ve Canary ise Roy'u sokak sokak arayıp bulmaya çalışarak vakitlerini harcıyorlar ve bulduklarında da sağlam bir dayak yiyorlar. Bu dayak ve Roy'un Sin'e de zarar vermesi üzerine Roy'a karşı davranış yöntemleri konusunda fikir ayrımına düşen Oliver ve Sara ise ortak bir noktada buluşamıyor ve Sara'nın kararı da Roy'u öldürmek oluyor. Moira'nın seçim konuşması sonrasında da öldürme fırsatını ele geçiren Sara'yı bunu yapmasından alı koyan tek şey Oliver'ın daha hızlı davranıp Roy'u zehirle uyuşturması oluyor. Peki bu olay bizi nereye götürüyor? Sara'nın kendini bir katil olarak görmesinden dolayı Oliver'ın daha iyisini hak ettiğini düşünüp onu terk etmesine! Tabii ben asıl Sara'nın Oliver'ı terk etmesinden çok Sin'e veda ederken eski bir dostu görmeye gidiyorum demesine takıldım. O eski dost acaba 'League of Shadows' mu? Ra's Al Ghul mu? Yoksa Nysaa Ghul mu? Bütün bunları önümüzdeki bölümlerde öğreneceğiz.


Bölümün fiziksel konusu her ne kadar Roy ile ilgili olsa da duygusal konusu tamamen aile bağlarıyla ilgiliydi. Moira - Oliver - Thea aile üçgeni üzerine geçen duygusallıkta Thea hala ailesini affedememiş görünüyor ama ufak tefek olumlu gelişmeler de göze çarpıyor. Oliver ile annesi arasında kopma noktasına gelen ilişki ise Thea gerçeği öğrendikten sonra tamamen düzelmiş olarak gözüküyor, hatta Moira'nın Oliver'ın Arrow olduğunu bilmesi ve bundan gurur duyuyor olması ise anne - oğul ilişkilerini iyice arttırıyor. Bu noktada şuna değinmek istiyorum, bu bölümde ada flashbackleri yerine adadan da öncesine ait bazı flashbackler görüyoruz ki gördüklerimizde Oliver'ın gençken bir kızı hamile bıraktığını öğreniyoruz. Bu gariban kızımız da Moira tarafından 2 milyon dolara ve can alıcı bir konuşmayla Central City'e gönderiliyor. Central City'nin de Flash'ın şehri olduğu düşünülürse sanırım yapımcılar diziler arası 'crossovergöndermelerine devam ediyor. Neyse fazla dağıtmayalım, gariban kızımızla ilgili olarak aklıma takılan şöyle bir soru var: Acaba ilerleyen bölümlerde Oliver'ın küçük bir çocuğuyla karşılaşacak mıyız yoksa bu sahneler sadece Moira'nın nasıl bir anne olduğunu anlatmak için mi yapıldı? Sanırım Moira'nın anneliği hakkında yapıldı yani sonuçta kadın bölüm sonunda ölüyor. Evet, bizim sevgili Deathstroke Slade'imiz Oliver'a dejavu yaşatmak için ufak bir oyun oynuyor. Slade, tıpkı 5 sene önce olduğu gibi Oliver'a sevdiği iki kadından birinin yaşamasını seçmeyi sunuyor. Oliver'ın seçmesine izin vermeyen Moira ise iki çocuğunun da yaşayacağını söyleyerek ölmeyi seçiyor. Slade'in son sözlerin ise bu iş bitmeden önce bir kişi daha ölecek deyip Thea'yı göstermesi ise gayet açık bir mesaj veriyor. 


Bölüm bu şekilde bitiyor fakat benim başka bir teorim var. Slade ile Oliver tartışırken Oliver Slade'e olanları yanlış bildiğini söylüyor fakat Slade ben doğruyu biliyorum deyip Oliver'a boşluğu gösteriyor. Aslında o boşluk Slade için Shado'nun hayaleti! Bu bölümde gördük ki Roy da Thea'nın hayaletiyle kafasında konuşuyor. Şimdi benim teorim şu; Roy'u tedavi edip Mirakuru'nun etkisini geçirecekler ve Roy da Mirakuru etkisindeyken Thea'nın hayaletini görüdüğünü söyleyecek, bunun üzerinde de Oliver'ın aklına Slade'in gösterdiği boşluk gelecek ve Slade'in de Shado'yu gördüğünü düşünüp Slade ile konuşma yolunu seçecekler ve sezon finalimizde bir sürpriz ile karşılacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder