Powered By Blogger

8 Şubat 2015 Pazar

DAREDEVIL: I'M JUST TRYING TO MAKE MY CITY A BETTER PLACE


Selamlar saygıdeğer supergucum okuyucuları. Hepinizin bildiği gibi bir süredir çeşitli sebeplerden dolayı aranızda bulunamadık ve bu sürede baya bir şeyi de kaçırdık. Bunları şu an toparlamaya çalışıyoruz fakat çok da geç kalmadığımız haberler de yok değil. Mesela Marvel'ın Netflix'de yayınlayacağı 4 diziden biri olan Daredevil'in fragmanı gibi.
Fragmanı sizinle paylaşmadan önce biraz Daredevil üzerine konuşmak istiyorum. Şimdi ben tam anlamıyla bir Marvel Fanıyım, en tepeye de her zaman Spiderman'ı koyarım. Çizgi roman alacağım zaman Avengers alırım, Captain America alırım, Daredevil alırım. Fakat Daredevil'in diğer herkesten (evet DC de dahil) ayrı bir yeri vardır kalbimde. Bir kere en başta kendisinin aktif olarak yaptığı bir mesleği var; Avukat! Aktif olarak yapıyor da bir de üstüne okuması zor yapması zor bir meslekle uğraşıyor. E bir de üstünde geceleri tayt giyip mahallesini koruyor. Üstüne üstelik süper insan gücü gibi bir şey de yok yani adamda. Şimdi bir de tüm bunlara karakterin psikolojik yönünü ekleyin. Bir kere adam çocuk yaşta görme yetisini kaybetmiş (evet belki fazlasını kazanmış olabilir), babası yine çocuk yaşta sokakta dövülerek öldürülmüş, sevdiği bütün kadınlar da sırf onu sevdiği için acı çekmiş (ölmüş, akıl hastanesine yatırılmış vs) ama yine de adam kahraman olmaya devam ediyor. Yani şu an Daredevil incelemesi yazıyor olsam buraya bir sürü şey daha sayardım ama alın okuyun hem ülkemizde de Türkçe olarak yayınlanıyor şu an. Fragmanı aşağıya iliştirdim devamında da fragman yorumumuz var.


Şimdi fragmana gelecek olursak eğer, kostüm henüz ortada yok, Daredevil'in bir süre böyle takılacağını daha önce söylemişlerdi ama elbet kostüm olacakmış (İnşallah sadece sezon finalinde olmaz). Matt Murdock'ı yaralar içinde görüyoruz ki zaten olması gereken de bu. Hem bu sahneyle hem de fragmanın son sahnesinde nefes nefese kalmasıyla da yukarıda demiş olduğumuz aslında sadece bir insan tarafını da bol bol yansıtacaklarını anlıyoruz (Ben Affleck'ten kurtulduk). Bunların dışında radar yeteneğine ait bir iki gönderme, Foggy Nelson ve enseden gösterilen Kingpin dışında pek fazla da bir şey yok. Neyse gelse de izlesek demekten başka yapabileceğimiz bir şey yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder